Další opatření proti šíření COVID – 19 a Líbeznice

Vláda ČR přijala další krizová opatření proti šíření COVID – 19 v populaci. Od úterý 13. října platí nošení roušek na zastávkách veřejné dopravy, na nástupištích, v přístřešcích a čekárnách.
Od středy 14. října dochází k uzavření škol všech stupňů a přechodu na distanční výuku, k omezení shromažďování na maximálně 6 osob (netýká se rodin a pracovišť), uzavření restaurací a barů, povoleny jsou pouze výdejová okénka do 20:00 a platí zákaz pití alkoholu na veřejně přístupných místech.  
V Líbeznicích svůj provoz uzavírá MéLíbe Kafe v Areálu zdraví a restaurace Red Door, Pizzerie U Kouzelníka bude mít otevřeno výdejové okénko a nadále bude rozvážet jídla i rozvozem, ve stejném režimu bude fungovat i Mari Fast Food. Kavárna Žlutá karta i čínská restaurace budou mít otevřené výdejové okénko. Ostatní obchody v Líbeznicích zůstávají otevřené.

Líbeznická škola, včetně ZUŠ, přechází od středy 14. října na distanční výuku, více informací na www.zslibeznice.cz/novinky/rozhodnuti-vlady-cr, mateřská škola zůstává zatím otevřena, byť v omezeném režimu. Školní jídelna bude fungovat pro školku, zaměstnanci školy a rodiče dětí navštěvující školu si budou moci jídlo vyzvednou a odnést s sebou.

Pro všechna líbeznická sportoviště a veřejná prostranství platí shromažďování maximálně 6 osob. Sportoviště jsou v tomto smyslu označena cedulemi.

Pro seniory a spoluobčany v karanténě je k dispozici telefonní číslo 602 137 850 pro nákup nebo další pomoc. Stačí kontaktovat obecní úřad.
Děkujeme všem, že veškerá opatření dodržují a chrání tak sebe i ostatní.