Zrušení zákazu volného pohybu osob a uvolňování opatření

Od pátku 24. dubna vláda zrušila zákaz volného pohybu osob, lidé mohou být nově na veřejnosti v desetičlenné skupině. Rovněž je možné cestovat do zahraničí, po návratu je však nutná karanténa nebo negativní test na covid-19.
Od pondělí 27. dubna se uvolňují další opatření, otevřou se obchody do 2500 m2, pokud nejsou součástí nákupních center, autoškoly, posilovny i fitness centra bez sprch a šaten, knihovny, venkovní prostory zoologických zahrad a bohoslužby pro 15 osob. V souvislosti s otevřením fitness center a posiloven bude v Líbeznicích otevřena pro sportování Hala na Chrupavce a školní tělocvična, bez využití sprch a při dodržování maximálního počtu sportujících do 10 osob.
Od 1. května budou otevřeny v režimu prodeje z okénka kavárny MéLíbeKafé a Žlutá karta a to bez možnosti konzumace nápojů a potravin v prostorech před kavárnami. Konzumace na zahrádkách je plánovaná od 11. května 2020.
V Líbeznicích platí stejná opatření jako jinde, na všech venkovních sportovištích a při pohybu venku je možné se sdružovat v maximálně 10 osobách, stále platí dodržování dvoumetrových rozestupů. Doporučujeme důsledné mytí rukou mýdlem a používání desinfekce, tato opatření výrazně snižují riziko nákazy. Stále platí povinnost nosit roušky.

Děkujeme všem, že opatření dodržují.