Vyjádřete se k návrhu úprav spodní části náměstí

Ilustrační obrázek Návrh náměstí

Architektonické studio Vyšehrad ateliér zpracovalo po úspěšném dokončení úprav horní části Mírového náměstí také studii dolní části tohoto prostranství. Veřejnost má do poloviny září možnost tento návrh připomínkovat.

"Architekti od nás dostali zadání, aby zkusili upravit spodní část náměstí  tak, aby se na ní mohly odehrávat menší kulturní akce, aby tu mohly probíhat příležitostně trhy a aby celé náměstí lákalo k návštěvě i posezení," vysvětluje starosta obce Líbeznice Martin Kupka s tím, že cílem je vytvořit v centru obce přirozené místo setkání a jednu z oblíbených zastávek při procházkách.

"Přivítali jsme, že architekti postavili celý návrh na kvalitní žulové dlažbě. Díky úpravě komunikací máme žulu aktuálně k dispozici. Ještě důležitější ale je, že žulová dlažba nejdéle vydrží a z dostupných materiálů má i nejvyšší estetickou hodnotu. Do obce se hodí více, než astalt či zámková dlažba," shnuje Martin Kupka.

"Rádi bychom pro úpravy spodní části náměstí zajistili finanční prostředky z dotací. Oslovujeme tímto i místní občany, zda by chtěli na úpravy přispět podobně jako přispěli ke zvelebení horní části náměstí," doplňuje předsedkyně Výboru pro rozvoj obce Blanka Hašková. Pokud obec získá dotaci, mohlo by podle jeho slov náměstí dostat finální podobu do 2 let. V jiném případě se realizace výrazně protáhne.

Návrh náměstí si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích a připojit svůj názor v diskusi, která začíná hned pod článkem.

Fotogalerie

Komentáře

Někdo je, prosím, oba smažte :-(

Stránky