Knihovna zajistí knihy až do domu

Dobrých zpráv je v tuto dobu málo, rádi přinášíme jednu z nich pro všechny čtenáře. Z důvodu vládních opatření bylo nutné obecní knihovnu uzavřít, přesto si budete moci počíst. Od pondělí 16. března 2020 nabízí Obecní knihovna Líbeznice novou službu doručení zapůjčených knih až do domu.

Jak bude služba fungovat?

Pokud si budete chtít v době uzavření knihovny zapůjčit knihu či knihy, stačí zavolat v otevírací hodiny knihovny na telefonní číslo 773 770 904, objednat si knížky a paní knihovnice zajistí donášku vypůjčených knih až k vám domů. Knihy budou zabaleny v igelitovém obalu a v tašce zavěšeny na kliku vašich dveří. Maximální počet vypůjčených knih touto cestou na jednu donášku jsou 4 knihy.

Pokud budete chtít knihy vrátit v době uzavření knihovny, domluvíte se s paní knihovnicí a vrátíte buď výměnou za nově půjčené knihy, nebo bude možné knihy vrátit na obecní úřad Líbeznice na matriku, kde bude připraveno vratné místo.

Služba platí pro čtenáře z Líbeznic, Baště, Zlonína a Nové Vsi. Dopravu knih do okolních obcí si zajistí okolní obce samy ve spolupráci s paní knihovnicí.

Otevírací doba knihovny, kdy se dají knihy telefonicky objednávat, i telefonní číslo pro objednání je na webových stránkách https://knihovna.libeznice.cz. Prosíme o dodržování této doby pro telefonické objednávky knih.

Připravujeme i možnost vzdáleného přístupu do knižního fondu knihovny, jakmile bude tato služba technicky připravena, budeme čtenáře informovat.