Omezení volného pohybu osob a další opatření

Od čtvrtka 22. října 2020 platí další opatření, která mají zamezit šíření koronaviru COVID – 19 mezi populací. Dochází k omezení volného pohybu osob s výjimkou cest do práce, na nákup, k lékaři, na pomoc blízkým a dalších výjimek. Umožněny jsou cesty do přírody a parků, pohyb venku je však možný pouze v počtu 2 osob, pokud se nejedná o rodinu nebo zaměstnanců stejného zaměstnavatele. Platí dodržování rozestupů minimálně 2 metry. Dále budou uzavřeny maloobchodní prodejny a provozovny služeb, opět s řadou výjimek. Otevřené zůstávají prodejny potravin, drogérie, lékárny a další. Seznamy výjimek pro volný pohyb osob i maloobchodní prodej je přílohou tohoto článku. Velkoobchodní prodejny zůstávají otevřené.
Dále platí nošení roušek na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce v přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry. Roušky jsou rovněž povinné v motorových vozidlech, neplatí pro členy stejné domácnosti.
V Líbeznicích dochází k uzavření všech sportovišť a volnočasových hřišť, tedy Duhovky, fotbalového hřiště, skateparku, trampolín, lanového centra, workoutu a dalších. Omezen bude provoz v provozovnách, které nespadají do výjimek. Prodejny potravin, drogérie, lékárna a další provozovny, které jsou součástí výjimek zůstávají otevřené.

Uzavřená je i obecní knihovna.


Připomínáme telefonní číslo 602 137 850 - linka obecního úřadu pro pomoc seniorům a lidem v karanténě s nákupem, případně jinou pomocí.
Děkujeme všem, že v této nelehké situaci všechna opatření dodržují!

 

Soubory ke stažení