Oslavy 30 let svobody a demokracie se blíží

Líbeznice si připomenou 30 let od Sametové revoluce hned několika akcemi. Přinášíme jejich přehled, na všechny akce je vstup zdarma.

Koncert Symfonického orchestru Musica Florea

Hlavní událostí oslav 30 let svobody a demokracie v naší zemi bude slavnostní koncert Symfonického orchestru Musica Florea v pátek 15. listopadu 2019 v 19 hodin ve velkém sále Haly Na Chrupavce. Soubor přednese pod taktovkou Marka Štryncla Symfonii č. 5 Antonína Dvořáka. V rámci slavnostního večera bude také udělena Cena obce Líbeznice za rozvoj obce v uplynulých 30 letech. V prostorách Haly Na Chrupavce bude souběžně probíhat výstava prací žáků ZUŠ Líbeznice inspirovaných letošním výročím.

Beseda Sametová revoluce v Líbeznicích

U příležitosti 30. výročí převratných událostí v roce 1989 pořádá obec Líbeznice setkání se zakladateli místního Občanského fóra. Diskuse se uskuteční ve čtvrtek 14. listopadu 2019 v 19 hodin v Hudebním sále Základní umělecké školy v Líbeznicích.

Koncert žáků ZUŠ

Ve středu 13. 11. 2019 od 18:30 se uskuteční v hudebním sále koncert žáků ZUŠ. Kromě poslechu sólové a komorní hudby budete mít možnost si s pěveckými sbory Líbezníček a Líbeznělky zazpívat písně, které provázely Sametovou revoluci.

Výstava prací žáků ZUŠ Líbeznice

Výstava žáků výtvarného oboru je inspirovaná výročím Sametové revoluce. Vernisáž výstavy se bude konat v pátek 15. 11. 2019 v 18:30 hodin v hale Na Chrupavce. Výstava bude přístupná až do neděle 17. 11. 2019.

30 let svobodného skautingu v Líbeznicích

Skautské středisko Willi Líbeznice pořádá Oslavu 30 let svobodného skautingu. V neděli 17. listopadu bude od 14 hodin patřit prostor celé skautské klubovny a Haly Na Chrupavce připomínce 30 let svobody v České republice. Pestrý program nabídne například hru po Líbeznicích, povídání o Jamboree, promítání filmu Skauti bez lilie či koncert.

Sázení stromů svobody u nově vznikající hasičské zbrojnice

V prostorách nově vznikající hasičské zbrojnice a zázemí technických služeb budou zasazeny 2 stromy svobody - lípy srdčité. Slavnostní sázení stromů proběhne v neděli 17. listopadu 2019 od 15:00.