Začala rekonstrukce a rozšíření mateřské školy

Zahájení prací na rozšíření mateřské školy

Ještě před koncem školního roku se rozběhly práce na přestavbě a rozšíření mateřské školy. Jednopodlažní pavilon Bezinky se o několik metrů prodlouží směrem k atletické dráze. Nynější kapacita 119 dětí by se měla zvýšit na 128. Zároveň dojde ke kompletní přestavbě vytápění. Nynější přímotopy vystřídá ústřední topení s plynovým kondenzačním kotlem. K příjemnější atmosféře v celé budově by měla přispět nová pergola podél východní strany budovy.

Celkové náklady na stavbu představují 5,5 miliónů korun. Obec už v loňském roce usilovala o dotaci z evropských fondů. Ucházet se bude i letos o pomoc ze státního rozpočtu v nově vypsaném dotačním programu. „Nemohli jsme připravenou stavbu víc oddalovat. Čekat na rozhodnutí o dotaci by znamenalo obětovat další rok. Přesto se nevzdáváme naděje, že nám stát s touto investicí pomůže,“ říká starosta obce Martin Kupka.

„Pro nás je důležité jak zvýšení kapacity, tak ústřední topení a nová pergola, která by měla zastínit velká okna na východ. Budova se v teplých dnech vyložené přehřívá a pro děti je pak těžké si po obědě alespoň na chvíli odpočinout. Ústřední topení by pak mělo snížit provozní náklady,“ doplňuje ředitelka školy Martina Podlipná.

Z výběrového řízení na zhotovitele vyšla vítězně společnost Gema Art Group. Stavba by měla být hotová do konce srpna. Bude pak záležet na úřadech, kdy schválí zvýšení kapacity školy. Nová místa v školce by se tak mohla obsadit buď už v září nebo nejpozději v říjnu letošního roku.

Fotogalerie